Vlinderbox na ‘afbreking’ zwangerschap

All Products >> Afbreking Zwangerschap >>Vlinderbox na ‘afbreking’ zwangerschap

Product Details

Ondersteunen van cliënt en partner bij een (on)bedoelde ‘afbreking’ van de zwangerschap, of het bevallen van een doodgeboren kindje.
Het verlies van je baby tijdens de zwangerschap of bij de bevalling heeft voor aanstaande ouders een enorme impact. Rouw, ongeloof, angst… een scala aan emoties en gedachten komt langs bij deze ouders. Als verloskundige of gynaecoloog wil je er graag ook op die momenten voor je cliënt en haar partner zijn, maar dit is niet altijd even eenvoudig. Je staat letterlijk met lege handen….

Wij hebben daarom in samenwerking met o.a. Maria de Greef (deskundige op het gebied van omgaan met verlies) een gratis Vlinderbox en Vlinderboxmail ontwikkeld.

De Vlinderbox
De Vlinderbox kan n.a.v. een ‘afbreking’ van de Zwangerschap, een doodgeboorte of bij het overlijden bij de bevalling meegegeven worden door en namens de verloskundige. Het gaat hier om een kleine kleurige box met daarin een boekje met verhalen van ervaringsdeskundigen, een mooie steentje en in de deksel ruimte voor een foto of echo. Het boxje kan door de ouders verder gevuld worden met herinneringen aan de zwangerschap en/of de geboorte. Op deze manier kan je als verloskundige of gynaecoloog ook gedurende dit soort periodes contact houden en iets troostrijks meegeven.

Beschikbaar vanaf 01-01-2016

Meer informatie? Neem contact met ons op.